Facebook Ig Karpacz Ig Mielno

Czekoladowe ciasteczka

Prosty i szybki przepis, bez gotowania, bez pieczenia i wszystkich niepotrzebnych konserwantów.

Składniki :

Płatki owsiane – pół szklanki

Płatki jaglane – pół szklanki

Masło migdałowe – 2 łyżki

Orzechy posiekane (różne rodzaje) – pół szklanki

Melasa lub syrop z daktyli – 1 łyżka

Mleko roślinne – pół szklanki

Kakao  – 2 łyżki

Olej kokosowy nierafinowany -1 łyżka

 

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą , zostawiamy na ok pół godziny, następnie formujemy małe ciasteczka lub kuleczki i schładzamy w lodówce przez około godzinę.

BONUS:

Gdy czekasz aż składniki się ze sobą połączą, daj swojemu dziecku do pokolorowania zdrowe warzywa:

Smacznego!