O co chodzi z tą dietą?

Odtruwanie czyli detoksykacja organizmu

Zasadniczym celem diety warzywno-owocowej, proponowanej przez dr Ewę Dąbrowską, którą stosujemy w naszym Instytucie jest detoksykacja organizmu, czyli usunięcie z organizmu złogów, zanieczyszczeń, toksyn, szkodliwych produktów przemiany materii oraz eliminacja patologicznych drobnoustrojów. Produkty te zalegając w organiźmie dezorganizują jego prawidłowe funkcjonowanie i są główną przyczyną większości dolegliwości zdrowotnych.

Większość ludzi zamiast zapobiegać chorobom wydaje fortunę na ich leczenie. Niejednokrotnie problem jednak  pozostaje, a w niektórych przypadkach nawet narasta. Nie zdajemy sobie bowiem sprawy, że główną przyczyną złego samopoczucia, przewlekłego zmęczenia jest zanieczyszczony organizm. A wystarczy tylko dwa razy w roku skorzystać z diety warzywno-owocowej, aby przywrócić  mu właściwe funkcjonowanie.

W trakcie diety serwowane są trzy posiłki dziennie składające się wyłącznie z nieprzetworzonych warzyw i owoców. Są one tak zbilansowane, iż nie odczuwa się praktycznie głodu.

Dodatkowo prowadzone przez naszych fizjoterapeutów zajęcia ruchowe wspomagają proces detoksykacji oraz poprawiają ogólną kondycję organizmu.

W trakcie pobytu  lekarze i dietetycy prowadzą wykłady na temat zdrowego odżywiania. Można więc uzupełnić swoją  wiedzę w tym zakresie, a także skorzystać z indywidualnych konsultacji z dr Ewą Dąbrowską - autorką diety.


Zamknij

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych.
Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia.
Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.