O co chodzi z tą dietą?

Odtruwanie czyli detoksykacja organizmu

Zasadniczym celem diety warzywno-owocowej, proponowanej przez dr Ewę Dąbrowską, którą stosujemy w naszym Instytucie jest detoksykacja organizmu, czyli usunięcie z organizmu złogów, zanieczyszczeń, toksyn, szkodliwych produktów przemiany materii oraz eliminacja patologicznych drobnoustrojów. Produkty te zalegając w organiźmie dezorganizują jego prawidłowe funkcjonowanie i są główną przyczyną większości dolegliwości zdrowotnych.

Większość ludzi zamiast zapobiegać chorobom wydaje fortunę na ich leczenie. Niejednokrotnie problem jednak  pozostaje, a w niektórych przypadkach nawet narasta. Nie zdajemy sobie bowiem sprawy, że główną przyczyną złego samopoczucia, przewlekłego zmęczenia jest zanieczyszczony organizm. A wystarczy tylko dwa razy w roku skorzystać z diety warzywno-owocowej, aby przywrócić  mu właściwe funkcjonowanie.

W trakcie diety serwowane są trzy posiłki dziennie składające się wyłącznie z nieprzetworzonych warzyw i owoców. Są one tak zbilansowane, iż nie odczuwa się praktycznie głodu.

Dodatkowo prowadzone przez naszych fizjoterapeutów zajęcia ruchowe wspomagają proces detoksykacji oraz poprawiają ogólną kondycję organizmu.

W trakcie pobytu  lekarze i dietetycy prowadzą wykłady na temat zdrowego odżywiania. Można więc uzupełnić swoją  wiedzę w tym zakresie, a także skorzystać z indywidualnych konsultacji z dr Ewą Dąbrowską - autorką diety.


Zgadzam się

Pod poniższym linkiem przedstawiamy naszą politykę prywatności, w której znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych po 25 maja 2018 r. oraz informacja o zastosowanych technologiach (np.: plikach cookie). Akceptacja polityki oznacza, że wyrażasz zgodę na postanowienia zawarte w Polityce prywatności Instytutu Zdrowia SOFRA Sp. z o.o.