Při vhodném složení má nízkosacharidová (low carb) dieta mnoho pozitivních zdravotních efektů. Především stabilizuje hladinu cukru v krvi, zlepšuje zdraví srdce a zvyšuje pocit sytosti. Dochází ke zlepšení kognitivních funkcí, redukci zánětů, pomáhá regulovat tělesnou hmotnost a také zlepšuje zdraví a kvalitu pokožky.
W diecie Low Carb ograniczamy węglowodany- unikamy słodyczy, ciastek, białego chleba, makaronu itp. Opiera się ona natomiast na wysokim spożyciu niskowęglowodanowych warzyw, niskocukrowych owoców, zdrowych nieprzetworzonych tłuszczów i umiarkowanej ilości białka. Dieta ta dostarcza odpowiedniej kompozycji warzyw, zdrowych tłuszczów, jaj, ryb, owoców morza, mięsa, orzechów i nasion, produktów mlecznych niskowęglowodanowych oraz owoców jagodowych.
PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS:
Śniadanie:
Burrata z pomidorem i awokado na sałacie z zielonym sosem
Obiad:
Zrazy wołowe w sosie własnym. Frytki z kalarepy. Mizeria
Kolacja:
Sushi z kalafiorem
Pro skupiny nad 10 dospělých je možná individuální cena.
Pobyt se zvířaty je nutné dohodnout přímo s recepcí.