Dieta pełnowartościowa pozwala zachować równowagę mikroflory jelitowej i dzięki temu poprawić stan zdrowia. Wzbogacona o produkty o potencjale antyoksydacyjnym i immunomodulującym, wzmacnia odporność i opóźnia efekty starzenia.

Podstawą diety pełnowartościowej w Instytucie Zdrowia Sofra w Karpaczu są świeże, nieprzetworzone produkty bogate w pełnowartościowe białko, zdrowe tłuszcze, minerały i witaminy. Menu zawiera: nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, ogromne ilości przeciwutleniaczy, enzymów roślinnych, a także błonnika i pektyn, wspierających oczyszczanie organizmu z toksyn i produktów przemiany materii.

Dieta pełnowartościowa to sposób na zachowanie dobrego zdrowia przez lata, a także odpowiedź na wyzwania współczesności. Jest polecana osobom: z obniżoną odpornością, z zaburzeniami nastroju, depresją, w okresie rekonwalescencji po przebytych chorobach, niedożywionym, a także będącym na etapie stabilizującym po diecie, np. warzywno-owocowej.

W DIECIE PEŁNOWARTOŚCIOWEJ WZBOGACONEJ O ANTYOKSYDANTY I IMMUNOMODULATORY