NASZE INNOWACJE
Dążymy do tego, aby oferować naszym Kuracjuszom perfekcyjnie opracowane, innowacyjne programy prozdrowotne i produkty odpowiadające na ich potrzeby. W tym celu, w 2019 r., otworzyliśmy Dział badawczo-rozwojowy.
W skład interdyscyplinarnego zespołu badawczo-naukowego, który koordynuje Urszula Kosowska, wchodzą doświadczeni dietetycy, lekarze, fizjoterapeuci oraz technolodzy żywienia. Ich kwalifikacje, zaangażowanie i wiara w misję Instytutu gwarantują najwyższą jakość realizowanych projektów badawczo-rozwojowych oraz opracowanie innowacyjnych produktów popartych badaniami naukowymi.
Badania naukowe z zakresu dietetyki, profilaktyki i leczenia chorób cywilizacyjnych.
Rozwój rynku turystyki zdrowotnej w Polsce, w szczególności turystyki SPA & Wellness.
Działania prowadzące do opracowania nowych produktów i usług w ofercie Instytutu.
Pozyskiwanie środków na badania naukowe, prace przemysłowe, rozwojowe i wdrożeniowe.
Współpraca i współrealizacja projektów z ośrodkami naukowymi i badawczo-rozwojowymi.
BADANIA NAD ŻYWIENIEM
Stale poszerzamy zakres prac badawczo-rozwojowych, pozyskując do nich uznanych partnerów. W 2022 r. nawiązaliśmy współpracę z Pomorskim Uniwersytetem Medycznym. Będziemy wspólnie realizować projekt badawczy dotyczący wpływu żywienia na dobrostan pacjentów. Projekt finansowany będzie przez NCBiR w ramach I Rządowego Programu NUTRITECH.
Członkowie Rady Naukowej: