autorstwa dr n. med. Ewy Dąbrowskiej
Publikacja dr Ewy Dąbrowskiej zawiera wiele cennych informacji na temat diety warzywno – owocowej, przebiegu kuracji dietą oraz mechanizmów jej działania. Znajdziemy tu liczne przykłady wyleczenia osób dzięki zastosowaniu tej nowatorskiej metody leczenia. Autorka wskazuje także na różnice w interpretacji przyczyn powstawania chorób w ujęciu medycyny akademickiej i naturalnej.
autorstwa dr n. med. Ewy Dąbrowskiej
Książka w sposób zrozumiały definiuje zasady zdrowego żywienia, a w szczególności dietą warzywno – owocową. Dr nauk medycznych Ewa Dąbrowska jest lekarzem, który od wielu lat z powodzeniem stosuje w praktyce ten sposób leczenia. Zawarte są tu również przykłady osób, które dzięki diecie powróciły do zdrowia. W książce znajdziemy także przepisy kulinarne na potrawy typowe dla diety warzywno – owocowej i diety pełnowartościowej
„Ciało i ducha ratować żywieniem” - to zbiór porad żywieniowych oraz przepisów diety warzywno-owocowej, która wspomaga leczenie licznych chorób cywilizacyjnych. Autorka przedstawia, jak prawidłowo powinno się oczyszczać i odtruwać organizm. W książce znajdują się szczegółowe opisy diet i kuracji leczniczych, jak również informacje jaka dieta wskazana jest dla osoby z określonymi problemami zdrowotnymi.
autorstwa dr n. med. Ewy Dąbrowskiej
Książka w sposób zrozumiały definiuje zasady zdrowego żywienia, a w szczególności dietą warzywno – owocową. Dr nauk medycznych Ewa Dąbrowska jest lekarzem, który od wielu lat z powodzeniem stosuje w praktyce ten sposób leczenia. Zawarte są tu również przykłady osób, które dzięki diecie powróciły do zdrowia. W książce znajdziemy także przepisy kulinarne na potrawy typowe dla diety warzywno – owocowej i diety pełnowartościowej.
„Kuchnia zdrowych smaków” to publikacja stworzona przez pracowników Instytutu Zdrowia Sofra na potrzeby naszych Gości. Książka zawiera zbiór niesamowitych przepisów zdrowej kuchni, która mamy nadzieję, da Państwu wiele natchnienia i inspiracji do zdrowego gotowania.
„Ciało i ducha ratować żywieniem” - to zbiór porad żywieniowych oraz przepisów diety warzywno-owocowej, która wspomaga leczenie licznych chorób cywilizacyjnych. Autorka przedstawia, jak prawidłowo powinno się oczyszczać i odtruwać organizm. W książce znajdują się szczegółowe opisy diet i kuracji leczniczych, jak również informacje jaka dieta wskazana jest dla osoby z określonymi problemami zdrowotnymi.
Rocznik naukowy o zdrowiu i profilaktyce zdrowia łączący wiedzę medyczną z naukami społecznymi, w tym ekonomią, socjologią i polityką społeczną. W numerze premierowym znajdą Państwo artykuły, których autorami są teoretycy i praktycy m. in. z dziedziny medycyny, dietetyki czy fizjoterapii.
Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności. Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Instytut Zdrowia Sofra, Chełmońskiego 2, 76-032, Mielno Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w .